Miten pudottaa painoa nopeasti

Miten pudottaa painoa nopeasti on kysymys, joka minulle esitetään viikottain. Syöt vähemmän ja liikut enemmän – yleensä ohje kuitataan noin. Mutta usein on kaivettava syvemmältä ja minusta asia on enemmän siellä korvien välissä kuin siinä, ettet tietäisi miten painoa pystyisi saamaan pois.

Painonpudotuksen onnistumiseen liittyy olennaisesti sinun oma asenteesi: Sinun motivaatio. Painonpudotusta voi vaikeuttaa sinun kiireinen arki ja ehkä myös sinun henkilökohtaiset haasteet: Kilpirauhasen vajaatoiminta, polvien nivelrikot, selän prolapsit. Nuo vaivat kulkee monen painonpudotuksen kanssa tuskastelevien harteilla.

On helppoa ohjata vain syömään kevyemmin, jos ei ole itse oikeasti pudottanut painoa. Minä olen, ja olen pudottanut painoa nopeasti ja hitaasti. Kuureilla ja korvikkeilla. Lenkkeilemällä ja vähemmän syömällä. Elämäni aikana olen pudottanut painoa yhteensä noin 250-300kg. Olen todellakin ollut jojo-laihduttaja.

Lopulta se oikea keino löytyi vasta, kun olin valmis katsomaan itseäni peilistä. Haluanko olla tuon näköinen, ja kenelle painoani oikein pudotan. Tuossa vaiheessa minulla ei ollut enää kuin noin kymmenen kiloa pudotettavaa, onnekseni. Käytin 40 ja L- kokoisia vaatteita, tällä hetkellä kokoni on noin 36 ja S

Mutta mikä siinä hetkessä maaliskuussa 2015 muuttui, oli oma asenne. Tunsin miten oma tahto nousi, ja näin oikeasti itseni kulkemassa kevyet kesävaatteet päällä. Tunsin miten olin päättänyt, että nyt tämä ralli paino ylös- paino alas on päättymässä. 

Tärkeintä painonpudotuksessa on siis oma tahto, ja oma motivaatio. Opin, että tahto ei saa olla katkeruutta ja vihaista tekemistä täynnä, vaan sen täytyy olla kevyttä tahtoa. Mikäli siis sinäkin haluat pudottaa painoa pois nopeasti, kevennä mieltäsi. Kun tahto ja motivaatio ovat kirkkaat, on olo mielessäkin kepeä. Jokainen kerta, kun otat mittanauhalla mitat tai sovitat niitä vielä äsken kireitä farkkuja, tuovat sinulle vain lisää positiivisuutta. Olet tehnyt oikeita valintoja eikä väliin jääneet kavereiden bileetkään enää harmita. Juhlia kyllä tulee jatkossakin, meillä on jokainen kalenterivuosi täynnä kymmeniä erilaisia syitä juhlia.

Sinun täytyy myös miettiä, mikä tapa on sinun arkeen sopiva, jotta saat pudotettua painon nopeasti pois. Realistisuus on yksi avaimista. Jos et haikaile fitness kuntoa, älä silloin ota sellaista ruokavaliota. Jos haluat syödä perheen parissa samaa ruokaa, ota silloin minuun yhteyttä. Perinteiset kotiruuat oikein koostettuna ovat yksinkertaisia, ja koko perheelle sopivia.

Jos olet joskus kokeillut pussikeittokuuria, eikä se onnistunut, niin mikä syy sinut ohjaisi pusseja uudelleen ostamaan? Ehkä malttamattomuus? Jos et onnistunut viimeksikään, niin miksi pussikeitot toimisivat nyt? Itse pudotin painoa osittain ateriankorvikkeilla, joissa valitsin sen parhaimman vaihtoehdon. 

Kyllä sinä onnistut, kaikki onnistuvat kun päättävät onnistua, etkä anna epäonnistumisen olla vaihtoehto. Aineenvaihduntasi voi olla niin tukossa, ettei se aukea perinteisin menetelmin. Ole itsellesi lempeä, herätä aineenvaihduntaa kevyesti, tuskin sinäkään haluat aamuisin ylös ravistelua. Sama koskee aineenvaihduntaa.

Jos olet pitkään ollut liikkumatta, niin aloita ensin kävely. Peruskuntoa nostavaa kävelyä, tee pitkiä lenkkejä. Pieni hiki, mutta jaksat tulla vielä kotiin. Tämän jälkeen jaksat tehdä päivän askareet loppuun ja jaksat pysyä omassa päätöksessäsi pudottaa nyt painon pois. Liian kova liikunta on aika varma tie epäonnistumiseen, joten suosittelen aloittamaan kävelyllä.Sen jälkeen voit jatkaa vaikka minun tekemään valmennukseen, joka löytyy osoitteesta www.fitsuomi.fi

Nopeaa painonpudotusta tukee myös ennakointi. Mieti miten elät, mihin sinulla oikeasti rahkeet riittää. Naapurin rouvan tapa pudottaa painoa ei välttämättä sovi sinulle. Ole realistinen myös siinä, kuinka paljon sinulla on pudotettavaa. Mieti sitten, mikä voisi olla se aika, jossa haluat painon pois. Tiedän, että pystyt pudottamaan enemmän kuin kaksi kiloa kuukaudessa ihan terveellisilläkin valinnoilla. Ei sinun tarvitse rääkätä itseäsi, vaan rakastaa.

Mikä on myös tärkeää: tee itsestäsi kaunis, ihan jokaisena päivä. Sipaise meikkiä, harjaa hiukset, nypi kulmakarvat. Ihan itsesi vuoksi. Ala nähdä itsesi kauniimpana ja arvosta itseäsi. Opettele uudelleen ripsivärin käyttö, sillä nainen on nainen aina vaan. Uskon, että oma motivaatiosi nousee sen myötä, kun teet itseäsi kauniimmaksi.

Mielikuvitus on voimista suurin. Mikäli et usko, että oikeasti onnistut, niin et tule onnistumaan. Sinuna en edes aloittaisi laihduttamista, jos et oikeasti usko, että pystyt onnistumaan. Odota silloin, että oikea hetki löytää sinut, jolloin olet valmis ihan oikeasti uskomaan, että nyt paino tippuu. Juo vettä, mausta sitä, tee painonpudotuksen matkasta itsellesi ihana muisto. Miten opettelit uusia asioita, innostuit kokeilemaan reseptejä ja kiitokseksi sait ehkä jopa oman elämäsi itsellesi takaisin. Kun uskot itseesi, onnistut varmasti.

Opettele näkemään itsesi uusin silmin. Tunne itsessäsi, miten paino on tippunut pois, miten ihanan kevyt onkaan liikkua. Vatsalihakset onnistuu helpommin, kun maha ei ole edessä ja lenkillä käyminen alkaa olemaan yhä helpompaa. Jokainen päivä tunnet, miten taas onnistuit.

Saat varmasti painon tippumaan pois nopeasti, jos niin tahdot. Älä tingi mistään, mikä on terveellistä. Älä rasvoista, älä proteiinista. Mikäli niin teet, tulet ahmimaan hetken kuluttua ravinteet takaisin kehoosi. Et pysty valehtelemaan viisaalle kehollesi, joten anna sille se kaikki, mitä se tarvitsee. Onnistut kyllä ilman kehon rääkkäämistä.

Kaunis Sinä valmennuksessa pohdimme minäkuvaa, muureja ja epäonnistumisen tuomaa ankeutta. Avaamme sanaisia arkkuja ja voit olla vaikka vain kuulolla. Ei sinun tarvitse puhua mitään, voit vain kuunnella. Silloin kuulet, että et ole yksin. On monia, jotka tuskastelee saman asian äärellä ja silloin vertaiskumppanit ymmärtää sinua parhaiten. Jos koet, että tämä voisi olla sinun juttu, niin ota yhteyttä 😊

 

Palataan! Sonja