OMA TARINA

Hyvinvointivalmentaja, jota on kuvattu monin sanoin: pyörremyrsky, energinen, intohimoinen, ilotulitusraketti, hurja tsemppari, duracell, innostava, intuitiivinen, puhuupuhuupuhuupuhuu, visioija, dancing girl, huumoria seassa suuresti.  Rakastan musiikkia ja elän elämääni niin sanotusti sata lasissa. Ja miksi en? Takana jo yli 40 vuotta värikästä elämää, avioero, urheilua, neljän lapsen synnytys ja  rajojen ylittämistä.

Opiskelin jopa 11 vuotta sosiaali- ja terveysalaa, kunnes pudotin rukkaset. Olen sairaanhoitaja ja vielä YAMK tasoa, kuntosali- ja sisäpyöräilyohjaaja jne. Nuorempana harrastin vain ns. miesten lajeja, eli kuulantyöntöä ja kiekonheittoa. Näissä ympyröissä kuuluin moniin valmennusryhmiin, kuten Idän heittäjiin sekä edustinpa nuorissa Suomen maajoukkuetta. Mutta mikä koko aikuisiän seurasi mukana, oli oma ylipaino ja itserakkauden puute. Käy lukemassa blogipostaukseni ylipainosta ja kuinka minua oma ylipaino seurasi.

Aloin tekemään töitä askel askeleelta liikunnan parissa, ilman suurempaa suunnitelmaa. Milloin poljettiin spinningpyörällä, milloin vedin ryhmäliikuntatunteja. Pidin myös useamman vuoden erilaisia painonpudotus – ja elämäntapamuutosryhmiä. Ihmiset tykkäsivät, ja minua vaihtelu virkistää.

Loppuunpalaneena sairaanhoitajana, burnoutin kokeneena kotiäitinä ja ison ylipainon pudottaneena (-28kg) voin rohkeasti ja oikeasti sanoa, että ymmärrän miten vaikeaa voi olla oman hyvinvointituloksen tekeminen. Ja ylipäänsä elämän eläminen niin, että siitä nauttii eikä stressaa. Helppo on vierestä muiden neuvoa, mutta kun keinoja on nolla ja motivaatio miinuksella; alkaa masentamaan. Olen itse pudottanut painoa elämäni aikana yli 250 kg. Olin ylipainoinen jo nuorena, ja sen jälkeen paino on sahannu useita kertoja +10kg, +20kg , +30kg. Lopultakin, olen löytänyt pysyvät elämäntavat ja saanut tässä välissä vielä neljännen lapsenikin.

Siksi olenkin tässä pisteessä! Suuri intohimoni on auttaa ihmisiä yli esteiden, ja avata silmiä elää itse omaa elämää. Teen ohjauksia sekä kotona sekä facebookissa salaisissa ryhmissä – koska monelle on ihan hurjan suuri este tulla edes esille yrittämään jotain. Silloin kuvioon astun minä –  Hinnat ovat matalat, koska oikeasti – ei tämä voi olla rahasta kiinni.

En ohjaa fitnessiä, koska sillä voi helposti aloittelija lisätä stressiä keholle ja mielelle. Kiinteämpi kroppa kun voi tulla mukavammalla tavalla; kannattaa aloittaa omalla tasolla ja siitä voi jokainen edetä omaan suuntaansa, vaikka sinne fitnessiin. En myöskään ohjaa syömään rahkaa tai maustamatonta kanaa höyrystetyillä vihanneksilla viikkotolkulla. Koska olen nähnyt tämän niin usein: loman tullessa homma leviää käsiin; repsahdit. Ja taas epäonnistuit. Uudelleen aloittaminen olisi taas edessä, tai ehkäpä jo taas luovutit.

 

Hyvinvointiohjaaja omaan kotiin?

Neljän lapsen äitinä tiedän, ettei aina pääse edes lenkille. Voi mennä vuosia, ettei koskaan. Ne netin jumpat auttaa alkuun, mutta entäs sitten? Tyylejä ja ohjauksia on niin monia, ettei kukaan edes enää tiedä. Ostat helposti tuotteita, jotka on tehokkaasti markkinoitu, mutta oikeasti kaikki ei edes tiedä miksi. Monet asiakkaat ovat tuoneet minulle näytille ostamiaan tuotteita, ja olen kertonut mitä se lopulta onkaan.

Teen yksilöidyt ohjelmat, käyttäen hyväksi sekä sairaanhoitajan- että hyvinvointiohjaajan osaamista. Porrastreenit, lenkkeilyt, kuntosali, lihaskunto….ruokavaliot, kehoanalyysit. Mitäpä saisi olla? Teen myös kuntosaliohjauksia, joihin liitän yksilöidyt videot mukaan. Minä en jätä sinua yksin, ja anna vain käteen ohjelmaa ja katoa. Olen mukana koko ajan; saat lähettää kysymyksiä, otetaan tarvittaessa video-kontaktia esimerkiksi vaikean liikkeen opetteluun.

Teen lisäksi myös vierailuja työpaikoille, liikunta-klubeille, kaveriporukoihin; tapani esittää asiat on varsin puhutteleva ja tarkastelen asioita huumorilla, musiikilla maustettuna ja Ilon Kautta. En ole työnohjaaja enkä terapeutti, vaan kohtaan ihmiset arkipäivän todellisuudessa. Minä onnistuin ja olen varma, että niin onnistut sinäkin. Sille ei ole mitään muuta estettä, kuin se, joka peilistä sinua katsoo.  Pääset tutustumaan minuun näillä sivuilla live-videoiden sekä blogin välityksellä ja jos haluat minut kylään; ota yhteyttä, ja katsotaan, olenko minä kenties juuri sinulle sopiva ohjaaja.

 

10 + 11 =