OMA TARINA

Olen personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, jota on kuvattu monin sanoin: energinen, intohimoinen, ilotulitusraketti, mahtava tsemppari, innostava, intuitiivinen, puhuupuhuupuhuupuhuu, visioija ja ohjaaja, jolla on työssä huumoria mukana. Olen syntynyt vuonna -77 ja minulla on neljä lasta.

Opiskelin jopa 11 vuotta sosiaali- ja terveysalaa, kunnes siirryin liikunta-alalle. Olen YAMK sairaanhoitaja ja kuntosali- ja sisäpyöräilyohjaaja sekä koulutettu ohjaaja kehon kireyksien avaamisessa. Nuorempana harrastin yleisurheilua ja lajeinani olivat kuulantyöntö ja kiekonheitto. Näissä ympyröissä kuuluin moniin valmennusryhmiin, kuten Idän heittäjiin sekä edustinpa nuorissa Suomen Maajoukkuetta. Kuntosaleilla olen viettänyt aikaani oikeastaan siis aina.

Mutta mikä koko aikuisiän seurasi mukana, oli oma ylipaino. Tämä vaikeutti lopulta liikkumista enkä enää nauttinut liikunnasta. Käy lukemassa blogipostaukseni ylipainosta ja kuinka lopulta sen onnistuin selättämään.

Oman painonpudotuksen innoittamana aloin pitämään erilaisia elämäntapamuutosryhmiä ja näistä syntyi minulle useamman vuoden työputki.

Ison ylipainon pudottaneena, tuolloin kotiäitinä, voin rohkeasti ja oikeasti sanoa, että ymmärrän miten vaikeaa voi olla oman hyvinvointituloksen tekeminen. Ja ylipäänsä elämän eläminen niin, että siitä nauttii eikä stressaa. Helppo on vierestä muiden neuvoa, mutta kun keinoja on nolla ja motivaatio miinuksella; alkaa masentamaan. Olen itse pudottanut painoa elämäni aikana yli 250 kg. Olin ylipainoinen jo nuorena, ja sen jälkeen paino on sahannu useita kertoja +10kg, +20kg , +30kg. Lopultakin, olen löytänyt pysyvät elämäntavat.

Siksi olenkin tässä pisteessä! Suuri intohimoni on auttaa ihmisiä yli esteiden, ja avata silmiä elää itse omaa elämää. Teen ohjauksia tällä hetkellä netissä valmennukseni avulla. Pidän yllä Facebook ryhmää, jossa olen läsnä omana ohjaajana päivittäin. Vastailen kysymyksiin ja jaan tietoa niistä valinnoista, joita minä teen.

En ohjaa fitnessiä, koska sillä voi helposti aloittelija lisätä vain omaa stressiä keholle ja mielelle. Kiinteämpi kroppa kun voi tulla mukavammalla tavalla; kannattaa aloittaa omalla tasolla ja siitä voi jokainen edetä omaan suuntaansa, vaikka sinne fitnessiin. En myöskään ohjaa syömään rahkaa tai maustamatonta kanaa höyrystetyillä vihanneksilla viikkotolkulla. Koska olen nähnyt tämän niin usein: loman tullessa homma leviää käsiin; repsahdit. Ja taas epäonnistuit. Uudelleen aloittaminen olisi taas edessä, ja tällä kertaa tehdään se normaalilla ruokavaliolla, jota koko perhe pystyy syömään.

 

Hyvinvointiohjaaja omaan kotiin?

Neljän lapsen äitinä tiedän, ettei aina pääse edes lenkille. Voi mennä vuosia, ettei koskaan. Ostat helposti tuotteita, jotka on tehokkaasti markkinoitu, mutta et ehkä edes tiedä miksi. Monet asiakkaat ovat tuoneet minulle näytille ostamiaan tuotteita, ja olen kertonut mitä se lopulta onkaan.

Olen tehnyt treeniohjelmia asiakkaiden käyttöön, käyttäen hyväksi sekä sairaanhoitajan- että hyvinvointiohjaajan osaamistani. Et saa käyttöösi vain tulostetta, jonka mukaan tulisi treenata, vaan täysimittaiset videoidut  kotitreenit –  treenit sisältää lihaskuntoa, kestävyyttä sekä kehonhuoltoa. Minä en jätä sinua yksin. Olen mukana koko ajan; saat lähettää kysymyksiä, otetaan tarvittaessa video-kontaktia esimerkiksi vaikean liikkeen opetteluun.

Kohtaan ihmiset arkipäivän todellisuudessa. Minä onnistuin ja olen varma, että niin onnistut sinäkin. Sille ei ole mitään muuta estettä, kuin se, joka peilistä sinua katsoo. Pääset tutustumaan minuun Facebook ryhmässä sekä blogin välityksellä. Facebook ryhmä on helppo tapa aloittaa ja takaan, että ryhmässä ohjaus on aivan eri tasolla kuin monissa ilmaisissa ryhmissä on. Minun ryhmässä saat käyttöösi koko ammattiosaamiseni sekä kokemukseni ja pystyn auttamaan sinuakin saavuttamaan oman tuloksesi.

2 + 12 =